Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Mαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δράμας πρόκειται να οργανώσει μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Για τις ανάγκες των μαθημάτων θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα των Lego Mindstorms EV3 που είναι η τελευταία εξέλιξη των ρομπότ της εταιρείας Lego. Ο εξοπλισμός αυτός θεωρείται από τους καλύτερους στην κατηγορία του αφού ενώνει τις παιδικές μνήμες από τις κατασκευές με τα τουβλάκια της Lego με τις νέες τεχνολογίες και τον προγραμματισμό. 

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης που ετοιμάζει ο σύλλογός  έχει σκοπό:
  • να γνωρίσει στους μαθητές το πραγματικό πρόσωπο της πληροφορικής
  • να τους μάθει να προγραμματίζουν έναν υπολογιστή ώστε να ακολουθεί τις οδηγίες τους και να επιλύει προβληματικές καταστάσεις
  • να συνδέσει τις υπόλοιπες επιστήμες με αυτήν της πληροφορικής
  • να βοηθήσει στην ανάπτυξη της αναλυτικής και δημιουργικής σκέψης
Και όλα αυτά θα γίνουν μέσα από ένα ελκυστικό περιβάλλον με στοιχεία που παραπέμπουν στην παιδική ηλικία (τουβλάκια Lego), στην τεχνολογία (υπολογιστές) και στις επιστήμες (καταστάσεις που έχουν σαν βάση προβλήματα φυσικής, μαθηματικών, κλπ).
Επίσης οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής και σε περίπτωση κατάκτησης της 1ης θέσης να διαγωνιστούν και στην παγκόσμια ολυμπιάδα πληροφορικής.
Για την εγγραφή των μαθητών στα μαθήματα θα ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία:
Οι γονείς θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας ένα mail με θέμα «Εγγραφή στην εκπαιδευτική ρομποτική» στο seplidramas@gmail.com ή στο nik3drama@gmail.com ή επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 6936604141 με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Καριπίδη Νικόλαο. Στη συνέχεια θα γίνει μία ενημερωτική συνάντηση στην οποία θα λυθούν τυχόν απορίες και θα καθοριστούν οι μέρες και ώρες των μαθημάτων.
Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα είναι μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Εξαιτίας του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού θέσεων θα κρατηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Μπορείτε ακόμα να δείτε το δελτίο τύπου αλλά και με μία απλή αναζήτηση να βρείτε φωτογραφίες από τη διαδικασία κατασκευής των robot με τα τουβλάκια, τις μορφές που μπορούν να δημιουργηθούν και κάποιες πίστες δραστηριοτήτων από τους διαγωνισμούς ρομποτικής.

Πηγή: http://www.seplid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...