Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 2015


  Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια  βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. Εορτάζεται τη 2η ημέρα της 2ης  εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου.
 Φέτος γιορτάστηκε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου του 2015 με σύνθημα: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο!" και το σχολείο μας συμμετείχε σαν πρεσβευτής.
Την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις προς τους μαθητές και μαθήτριες και υλοποιήθηκαν αρκετές από τις δραστηριότητες που προτάθηκαν στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών από την παγκόσμια κοινότητα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και από το saferinternet.gr.
Η ενημέρωση έγινε στο εργαστήριο της πληροφορικής από την καθηγήτρια πληροφορικής και συμμετείχαν τμήματα της Β΄ και Γ΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου .
Οι μαθητές της Β΄και Γ΄τάξης παρακολούθησαν εκπαιδευτικά video, συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια και συζήτησαν για τους κινδύνους που «κρύβει» η μη σωστή χρήση του διαδικτύου όπως: Κίνδυνοι στην ηλεκτρονική αλληλογραφία (email), Παραπληροφόρηση, Εκφοβισμός στο διαδίκτυο (cyber-bullying), Εισβολείς- Hackers, Κίνδυνοι στο facebook, Sexting, Grooming, Εθισμός στο διαδίκτυο, Η χρήση των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και πώς τους αποφεύγουμε με την σωστή χρήση του.
Έγινε  προβολή της  ταινίας μικρού μήκους (10') του Άλκη Σδούγκου με την Τζέση Παπουτσή  "Ε ΤΙ; ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΕΙΜΑΣΤΕ;". Μια παραγωγή της Safer Internet Hellas (saferinternet.gr) και της art productions (artpro.gr) (http://vimeo.com/65148460) σε τμήμα της Γ΄ τάξης Γυμνασίου και  ακολούθησε συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...