Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ρομποτικό όχημα από τους μαθητές του 1ου Γυμνάσιου Ρόδου


 

Οι μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Ρόδου, μέσω της χρήσης ανοιχτών τεχνολογιών  ξεκίνησαν την προσπάθεια να συμμετέχουν στην κατασκευή ενός ρομποτικού οχήματος, για να συμμετέχουν στο διεθνή αγώνα Robot-SM,   στην κατηγορία Folkrace, που γίνεται στο Gothenburg της Σουηδίας  http://www.robotsm.se/what-is-robot-sm/ Πρόκειται για αγώνα ρομποτικών αυτόνομων (οδηγούμενων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση) mini-όχημάτων (autonomous driverless mini car), τα οποία κινούνται εντός πίστας και αποφεύγουν εμπόδια, που οργανώνεται από το Chalmers Robotic Union, του Παν/μιου του Chalmers, τον Απρίλιο του 2017.
Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα: https://edu.ellak.gr

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Κι όμως το διαδίκτυο μπορεί να ξεχάσει

shield-105499_640Πριν από σχεδόν τρία χρόνια το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) συνεδριάζοντας σε ολομέλεια (λόγω σημαντικότητας του ζητήματος) επί της υπόθεσης Google Spain και Google Inc. c. Agencia Española de Protección de Datos (AEPD), Mario Costeja González (αριθμός υπόθεσης C-131/12) αναγνώρισε για πρώτη φορά το δικαίωμα ενός συγκεκριμένου προσώπου να ζητήσει στην «Google Europe» να μην εμφανίζει πλέον συνδέσμους προς ιστοσελίδες που περιέχουν πληροφορίες σχτικές με την ιδιωτική του ζωή.
Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του άρθρου: https://justbelaw.wordpress.com

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη της ραδιοφωνικής ομάδας στις εγκαταστάσεις του ομίλου STAR και ALPHA NEWS

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου η ομάδα ραδιοφώνου του σχολείου συνοδεία των υπεύθυνων καθηγητριών κ. Τσελεπίδου Μαρίας και κ.Παρασκευά Ευαγγελίας, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του ομίλου STAR και του ALPHA NEWS 95,5.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...